Kaip Gaukite Vizos į Rusiją

Kaip gauti vizą į Rusiją

Išvykimas į kelionę, siekianti įsigyti Rusijos vizą, yra lyg naršymas labirinte; kiekvienas posūkis reikalauja kruopštaus dėmesio. Turėsite pradėti nuo apsilankymo Rusijos konsulato ar ambasados oficialioje svetainėje, kur galite gauti prieigą prie internetinės vizos paraiškos formos. Svarbu teisingai užpildyti šią formą, nes bet kokie neatitikimai su jūsų palaikomais dokumentais – pasas, nuotrauka, oficialus kvietimas ir kelionių draudimas – galėtų sukelti vėlavimus. Kai ją užpildysite, spausdinkite ir pasirašykite prieš susitarę dėl vizito artimiausioje Rusijos konsulate ar vizų centre. Kas bus toliau, gali nulemti ar jūsų planai apsilankyti Rusijoje įgyvendinsis.

Rusijos vizų tipai

Kaip Gaukite Vizos į Rusiją

Yra keletas Rusijos vizų tipų, į kurias galite kreiptis, kiekvienas skirtas skirtingiems kelionės tikslams. Turistinės vizos yra skirtos trumpoms kelionėms, paprastai iki 30 dienų, leidžiančioms jums tyrinėti Rusijos kultūrinius ir istorinius objektus. Verslo vizos leidžia dalyvauti susitikimuose, konferencijose ar derybose, jos galioja nuo 30 dienų iki vienerių metų. Jei esate studentas, studento viza leidžia jums mokytis Rusijos švietimo įstaigoje. Tranzito vizos leidžia jums pravažiuoti per Rusiją kelionės metu į kitą vietą, jos galioja iki 10 dienų. Galiausiai, darbo vizos leidžia jums dirbti Rusijoje, paprastai reikalaujant darbo pasiūlymo iš Rusijos įmonės. Teisingo vizos tipo pasirinkimas užtikrina sklandesnį paraiškos procesą.

Būtina dokumentacija

Norėdami gauti Rusijos vizą, turite surinkti svarbių dokumentų rinkinį, patvirtinančių jūsų tapatybę, kelionės tikslą ir finansinę stabilumą. Pirmiausia jums reikės galiojantį pasą, turintį bent šešių mėnesių galiojimo laiką ir dvi tuščias lapas. Privalomas užpildytas vizų paraiškos forma, kurią galite užpildyti internetu. Neužmirškite paso dydžio nuotraukos, atitinkančios nurodytus nurodymus. Jums taip pat reikės oficialaus kvietimo iš šeimininko Rusijoje, ar tai būtų viešbutis, verslas ar privatus asmuo. Kelionės draudimas, rodantis visą jūsų viešnagės trukmę, yra būtinas. Galiausiai pateikite pakankamumo įrodymą, pvz., naujausius banko išrašus. Įsitikinkite, kad visi dokumentai yra tikslūs ir atnaujinti, kad išvengtumėte vėlavimų.

Prašymo procesas

Prašymo procesas

Pradėkite vizos gavimo procesą apsilankę oficialiame Rusijos konsulato ar ambasados tinklalapyje, kad galėtumėte prieiti prie internetinės vizų paraiškos formos. Atidžiai užpildykite formą, įsitikindami, kad visi duomenys atitinka pateiktus palaikomus dokumentus. Patikrinkite savo asmens duomenų, kelionės datų ir vizito tikslumo tikslumą. Užpildžius formą, ją atspausdinkite ir pasirašykite.

Toliau užsirašykite į artimiausią Rusijos konsulatą ar vizų centrą. Pasiruoškite visiems reikalingiems dokumentams, įskaitant pasą, kvietimo raštą ir kelionės draudimo patvirtinimą. Laiku atvykite į susitikimą, atsinešę pildytą paraišką, dokumentus ir reikalingus mokesčius. Po pateikimo stebėkite savo paraiškos būklę internetu. Gali prireikti pateikti biometrinius duomenis, tad būkite pasiruošę dėl pirštų antspaudų. Palaukite apdorojimo, kuris paprastai trunka iki 20 darbo dienų.

Išvada

Įsivaizduokite save stovintį prie šurmuliuojančio Rusijos konsulato, rankoje kruopščiai parengti dokumentai. Jūs jaučiate mišrų džiaugsmą ir laukimą, kai pateikiate savo prašymą – paskutinis žingsnis jūsų kelionės link Rusijos turtingos istorijos ir gyvos kultūros. Su kiekvienu žingsniu, nuo internetinės formos užpildymo iki dalyvavimo savo susitikime, jūs artėjote prie savo svajonės. Dabar tai tik klausimas laiko, kol pradėsite šią nuostabią nuotykį.