Malta sostinė: Valletta istorinis stebuklas

Vaikščiodamas per Valletta, Maltos sostinę, rasite istorinius stebuklus, kurie šnabždo istoriją apie galią, menininkystę ir atkaklumą. Didysis Maltos Ordino rūmai stovi kaip 16 amžiaus valdžios liudijimas, o Šv. Jono katedra garsėja baroko šedevrais, įskaitant Caravaggio įžymius kūrinius. Miesto turtingoje praeityje yra dramatiškas Maltos apgultis 1565 metais, įvykis, kuris neištrinamai formavo jo charakterį. Šie paminklai tik įžvalgą į Vallettos istorinį audinį siūlo. Norite sužinoti, kaip šie elementai susipina, kad apibrėžtų Vallettos unikalų identitetą? Yra dar daugiau dalykų atrasti.

Didžiojo meistro rūmai

Malta sostinė: Valletta istorinis stebuklas

Didysis Mėšlų rūmai, pastatyti XVI a., yra įspūdingas įrodymas Valletta turtingai istorijai ir architektūrinei gali. Pastebėsite, kad jie buvo pradžioje pastatyti 1571 m. pagal Didįjį Mėšlininką Jean de la Cassièrę iš Šv. Jono Riterių. Šis monumentalus pastatas tarnavo kaip administracinis centras ir rezidencija Didžiųjų Mėšlininkų. Jo prabangios salės ir kambariai atspindi Ordenio didingumą. XVIII a., pridėti papildomi sparnai ir papuošimai, sustiprindami jo šlovę. Šiandien rūmai yra Maltos Prezidento tarnybos ir Atstovų Rūmai. Jo arsenalas, vienas didžiausių pasaulyje, demonstruoja didelį viduramžių ginklų kolekciją, pabrėžiant jo istorinę svarbą.

Šventojo Jono Koadjutorinė katedra

Nedaugelė struktūrų Valetoje gali pakovoti su istoriniu ir meniniu reikšmingumu, kaip St. John’s Co-Cathedral, pastatyta tarp 1572 ir 1577 m. Šventosios Jono Riterių katedra. Įžengę į vidų, pirmiausia pastebėsite, kad griežta išorė prapuola į gausiai dekoruotą vidų, kuris puošomas baroko meniniais kūriniais. Katedros laivas, puoštas sudėtingais marmuro įdėklais, įkūnija didybę. 1607 m. Mattia Preti pradėjo tapyti svetainės lubas, vaizduojantys scenas iš šv. Jono Krikštytojo gyvenimo. Nepraleiskite Caravaggio „Šv. Jono Krikštytojo skerdimas“, baigtas 1608 m., meistriškas kūrinys, laikomas Oratorijoje. Kiekvienas elementas, nuo grindų kapinių iki išskirtinių gobelenų, pasakoja istoriją, atspindintį katedros evoliuciją kaip dvasinio ir meninio centrų.

Malto apgultis

Malto apgultis

Tyrinėdami Valletos turtingą istoriją, pastebėsite, kad Maltos apgulys 1565 metais stovi kaip lemiamas įvykis, kuris formavo miesto ateitį ir Šv. Jono riterių egzistavimą. Osmanų imperija, vadovaujama sultono Suleimano Didžiojo, pradėjo masinį puolimą, siekdama užkariuoti strateginį salą. Didysis Magistras Jean Parisot de Valette vadovavo gynybai, naudodamas Maltos gynybines savybes ir riterių karinį galią. Nepaisant stipraus priešo skaičiaus pranašumo, gynybininkai išsilaikė keturis mėnesius. Rugsėjį osmanai pasitraukė, pažymint išskirtinę pergalę Riteriams ir krikščionybei Europoje. Ši pergalė paskatino Valletos statybą, transformuojant miestą į gynybinę bastioną ir atsparumo simbolį prieš invazijas.

Išvada

Jūs keliavote per Valletta istorinius stebuklus, nuo Didžiojo Meistro rūmų didybės iki Šv. Jono Koadjutorijos meninio šlovės. Jūs matėte miesto atsparumą 1565 m. Maltoje Vyriausybės metu. Kiekvienas objektas pasakoja istoriją, kiekviena istorija nupiešia vaizdą, ir kiekvienas vaizdas demonstruoja Valletta išliekančią paveldą. Tyrinėdamas šiuos paminklus, jūs atradote miestą, kuris ne tik turtingas istorijoje, bet ir kupinas kultūros bei atsparumo.